Web Analytics Made Easy - Statcounter

آسیب های پنهانی از حوادث در طول سالیان دراز اثرات خود را بر جای می گذارند و اگر کنترل نشوند چهره اجتماعی مناطق حادثه دیده را پس از بحران دگرگون و آشفته می کنند.

به گزارش برنا، محمد جعفریان، مددکار و فعال اجتماعی در همشهری آنلاین در رابطه با زخم های روحی پس از زلزله که به جامعه وارد می شود و فکری برای التیام این زخم ها نوشت: کمتر از یک دهه پیش در چنین روزهایی بود که بعداز حدود صد روز پرکاری که به همراه هزاران جوان و امدادگر هلال احمری در زلزله ورزقان پشت سر گذرانده بودیم ، به شرایط عادی و شهرهایمان بازگشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همیشه در عملیات های امدادونجات هلال احمر، از زلزله بم که در ان حاضر بودم تا امروز یک حلقه مفقوده وجود داشت؛ برای نجات و بازسازی جسم آسیب دیدگان برنامه و دستورالعمل داشتیم اما کمتر کسی به فکر بازسازی روح و روان افراد آسیب دیده و خانواده های آنها بود و یا لااقل دستورالعمل های مشخص، جامع نگر و غیر جزیره ای در این زمینه وجود نداشت. آن موقع ها زلزله ورزقان فرصتی‌را پیش آورد که من بتوانم به همراه جوانان خوش فکر و خلاق و آموزش دیده آن دوران ماموریتی جدید را برای سازمان جوانان هلال احمر تعریف کنم تا در کنار برداشتن وظایفی از حوزه امداد و نجات ، بتواند نقش همین حلقه مفقوده را بازی کند.

جوانانی که شور و شعف جوانی داشتند، پای کار آمدند تا بنیان علمی و تجربی تیم های امداد اجتماعی و امداد روانی در حوادث و بلایا شکل بگیرد. و بعدتر هم با پیاده سازی همین تجربیات ناب توانستیم دستورالعمل های مشخصی‌ را در همین زمینه و در قالب تعیین ۲۰ وظیفه تعریف و در شورایعالی جمعیت مصوب کنیم.

کودکان، سالخوردگان، زنان و بازماندگان از حوادث همیشه حامل درجاتی از آسیب های روانی ناشی از حادثه هستند که کمتر مورد توجه قرار می گیرند و این درحالی است که عمق صدمات روحی و روانی، گاهی آنها را تا پایان عمر در خود فرو می برد و زلزله ای ماندگار را در قالب بروز یا شدت یافتن برخی آسیبهای اجتماعی در ان منطقه برجا می گذارد. هرچقدر بتوانیم این آسیب را از منشا کنترل کرده و کم کنیم بازتوانی و بازگشت آنها به زندگی عادی با سرعت و کیفیت بیشتری انجام می شود.

اکنون یکبار دیگر کشور حادثه خیز ما این بار در هرمزگان درگیر یک زلزله نسبتا شدید شده، ظاهرا حجم خسارات مادی، فیزیکی و جانی چندان زیاد نیست و همین جای خوشحالی دارد اما این بدان معنا نیست که در باطن حادثه، آسیب های روحی و روانی برای اقشار مختلف قابل تخمین باشد.

آسیب های پنهانی از حوادث در طول سالیان دراز اثرات خود را بر جای می گذارند و اگر کنترل نشوند چهره اجتماعی مناطق حادثه دیده را پس از بحران دگرگون و آشفته می کنند.

زنان بارداری که غم و غصه خانه خرابی، آشفته شان کرده، کودکانی که از یکدیگر می پرسند چه کسی خانه ما را خراب کرده و چرا همه زخمی شده اند و چرا...، سالمندانی که چرخه حمایت شان از سوی اطرافیان قطع شده، انبوه انسانهایی که همه به نوعی آسیب دیده اند و درگیر برآورده کردن حداقل ها برای خودشان وخانواده شان هستند، محصولاتی که در روستاها بر درختان مانده،
مشکلات ریز و درشتی که از قبل هم در شهر و روستا بوده حالا خود را ده برابر نشان می دهد و... اینها فقط بخشی از سیمای زلزله پنهانی است که از دیروز که هرمزگان لرزید در جان مردمان آن رخنه کرده، ولی دقیقا همینجا است که با مداخله موثر و علمی و تجربی می توان این مردم را قوی کرد، قوی تر از آنچه قبل از این بودند.

یک جان هم عزیز است و تَرَک یک خانه هم درد به جان آدمی می اندازد. اما لازم است همان قدر که خانه ها را دوباره می سازیم و مصدومان را مداوا می کنیم، برای بازسازی روحی و روانی شهر حادثه دیده هم برنامه داشته باشیم، حتی اگر یک خراش بر دست کسی نیفتاده باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زلزله زلزله هرمزگان زلزله ورزقان محمد جعفریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۲۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی


به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، فاطمه زارع افزود: با این حال برخی از نقاط شهر دچار مشکل و حادثه شد که نسبت به شناسایی آنها اقدام و قراراست با حفر چاه‌های متعدد و سایر راهکار‌ها رفع شود.

وی افزود: نقاط حادثه خیز شهر در بارندگی اخیر ازجمله میدان صنعت، بلوار شهید بارتکوب زاده، محله حسن آباد و برخی معابر شهر است که در صدد هستیم در اسرع وقت رفع تا در هنگام وقوع بارندگی دیگر شاهد آبگرفتگی در هیچ منطقه‌ای از شهر نباشیم.

رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شورای اسلامی شهر یزد در بخش دیگر از سخنان خود مطرح کرد: همچنین در این نشست از کمیسیون با توجه به ارائه گزارش سازمان پسماند مقرر شد جهت حفظ بهداشت و محیط زیست شهری و جلوگیری از آلودگی آب و خاک، محل دفن پسماند‌های مراکز درمانی با ظرفیت دفن ۵ ساله با اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال احداث شود.

دیگر خبرها

  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • واژگونی یک دستگاه خودروی پرشیا در محور خوی_چایپاره با ۴حادثه دیده و یک مصدوم
  • ۲۵۰ میلیارد تومان برای ساخت دیوار و پل روستای بیشه پیشنهاد دادیم
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • ۳مصدوم و ۳ حادثه دیده در حادثه واژگونی سواری پراید در محور میاندوآب _مهاباد 
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ادامه دارد
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!