Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@12:28:01 GMT

زخم کهنه زلزله ورزقان بر تن ۴ روستا

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۸۹۸۶

زخم کهنه زلزله ورزقان بر تن ۴ روستا

سید مرتضی احمدپور- همشهری آنلاین: تبعات زلزله ویرانگری که ۲۱ مرداد سال ۱۳۹۱ ورزقان و چند شهر دیگر را لرزاند همچنان ادامه دارد و دامان بسیاری از شهروندان و روستانشینان ازجمله ساکنان ۴ روستای جوشین، قره‌قیه، قراند و استرقان را گرفته است.

این روستاها در جریان زلزله آسیب زیادی ندیدند، اما زمین زیر پای روستانشینان شروع به رانش تدریجی کرد و در سال‌های پس از آن روستاییان شاهد رانش زمین و ترک‌های بزرگ و کوچک در خانه‌های خود بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین بنا به گفته ساکنان این 4 روستا ریزش مداوم سنگ از صخره‌های اطراف ادامه دارد و زندگی در این روستاها برای ساکنان با ریسک زیادی همراه است.

در این 4 روستا ۳۰۰ خانوار و هزار نفر زندگی می‌کنند و به گفته اهالی، بخشی از سکنه نیز در سال‌های اخیر به ورزقان، اهر  یا تبریز مهاجرت کرده‌اند.

زندگی میان چهاردیواری ترک‌خورده

اسد صلاحی، ساکن روستای جوشین که از زندگی دشوار خود در این روستا گله‌مند است، به همشهری آنلاین می‌گوید: خانه‌هایمان عملاً ترک خورده و شب و روز با ترس و وحشت زندگی می‌کنیم.

وی ادامه می‌دهد: این خانه‌ها با خشت خام ساخته شده‌اند و دیواره‌ها ضخیم و سقف‌ها هم سنگین هستند و هر لحظه احتمال ریزش سقف و دیوارها وجود دارد.

وعده‌های پی‌درپی و مشکلات مالی روستاییان

علی‌اکبر بهاری، ساکن روستای استرقان، هم با بیان اینکه کارشناسان و مسئولان محلی ده‌ها بار در روستا حضور پیدا کرده‌اند اما اقدام عملی مناسبی صورت نگرفته است، می‌گوید: در همین زمینه بارها از خانه‌های ترک‌خورده و صخره‌های در حال ریزش فیلم و عکس تهیه شده ولی اقدامی صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه وضعیت مالی ساکنان روستا مناسب نیست، ادامه می‌دهد: انتظار داریم همان‌گونه که به زلزله‌زدگان ورزقان وام‌های مناسب با بهره بسیار پایین یا وام قرض‌الحسنه و حتی در مواردی وام‌های بلاعوض داده شد، برای ساکنان این روستاها هم کمک‌های ویژه در نظر گرفته شود تا بتوانیم در محل جدید روستا خانه‌ای بسازیم و زندگی کنیم.

تأمین زیرساخت‌های لازم در روستاهای جدید

فرماندار ورزقان نیز از توجه بیشتر به انتقال روستاییان به محل جدید خبر می‌دهد و به همشهری آنلاین می‌گوید: انتقال این روستاییان در سال‌های پیش با موانعی ازجمله معضلات اجتماعی روبه‌رو بوده اما از ۱۴ ماه قبل کارهای خوبی آغاز شده است و امیدواریم این انتقال به‌زودی انجام شود.

محمدباقر خانی اضافه می‌کند: دستگاه‌های خدمات‌رسان ازجمله ادارات آب، برق، گاز و مخابرات به‌خوبی پای کار آمده‌اند و خدمات زیرساختی مانند مدرسه و خانه بهداشت هم ارائه می‌شود.

تملک ۳۰ هکتار از اراضی ملی برای انتقال روستاها

رسول قهرمانیان نیز که چند ماهی است به‌سمت مدیر جدید بنیاد مسکن ورزقان منصوب شده از برنامه‌ریزی‌های تازه برای تسریع در انتقال ساکنان این 4 روستا خبر می‌دهد و می‌گوید: برای معرفی متقاضیان احداث خانه در روستاهای جدید به بانک‌ها اقدام‌های حمایتی انجام می‌دهیم تا روستاییان با دریافت وام‌های کم‌بهره بتوانند خانه‌های خود را سریع‌تر بسازند.

قهرمانیان همچنین با اشاره به مشکل کمبود زمین عنوان می‌کند: روستاییان برای فعالیت‌های اقتصادی و کشاورزی به زمین‌های جدید نیاز دارند که در همین زمینه ۳۰ هکتار زمین از اراضی ملی برای انتقال روستاها گرفته شده است.

مدیر بنیاد مسکن ورزقان به روند انتقال روستاهای قدیمی اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: تنها در روستای جوشین جدید ۳۷ نفر برای دریافت تسهیلات و احداث خانه به بانک معرفی شده‌اند که این روند در حال تسریع است.

کد خبر 595808 برچسب‌ها استان آذربایجان شرقی روستا رانش‌زمين

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان آذربایجان شرقی روستا رانش زمين خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۸۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) روش متفاوت روستاییان هندی برای طبخ آبگوشت زغالی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: فرادید

دیگر خبرها

  • حوزه انتخابیه شیراز و ورزقان
  • (ویدیو) روش متفاوت روستاییان هندی برای طبخ آبگوشت زغالی
  • ۷۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ۲ طرح آبرسانی مرکزی هزینه شده است
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • پاشینیان با روستاییان معترض مناطق مرزی دیدار کرد
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد