Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از هفت سال قبل دو زمین‌لرزه پی در پی در۲۱ مرداد ۹۱ در ساعت ۱۶:۵۳ با بزرگای گشتاوری ۶.۴  و ساعت ۱۷:۰۴ با بزرگای گشتاوری ۶.۳ در ۲۵ کیلومتری غرب اهر و حدود ۵۰ کیلومتری شمال شرق تبریز موجب تلفات جانی (۳۰۷ کشته) و خسارت مالی و هراس مردم در پهنه رومرکزی در استان آذربایجان شرقی شد. 
در ساعت ٢:١٧ بامداد ١٧-٨-٩٨ زلزله با بزرگای ٥.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

٩ در همان استان ولی این بار با کانونی واقع در منطقه کوهستانی بزقوش در شمال میانه و در ژرفای ١٨ کیلومتر رخ داد، زلزله روستای تَرک در شمال میانه در فاصله حدود ٧٠ کیلومتری پهنه رومرکزی زلزله های درگانه ورزقان ١٣٩١ در پهنه بسیار کم جمعیت قرار داد. تعداد تلفات ٦ نفر گزارش شد.

در زلزله‌های سال ٩١ ورزقان یکی از دلایل تلفات به نسبت محدود وقوع زمین لرزه در روشنایی روز بود، به نحوی که بسیاری از مردم (به ویژه کشاورزان منطقه) برای کار زیر سقف ها نبودند. حدود ۵۵ درصد از تلفات این زلزله نیز یا به کودکان زیر ۱۰ سال یا به سالخوردگان بالای ۶۰ سال مربوط بود. وقوع پس‌لرزه ها و جو شایعات که هر روز خبر (بی پایه) از وقوع زلزله ای مهم در ساعات بعد در همان روز می داد، موجب هراس و وحشت مردم اهر و تبریز و ورزقان برای مدت حدود ۲ هفته بعد از رخداد زلزله و استقرار آنها در محدوده هوای باز در شهرهای مذکور شد. بیشترین تلفات انسانی از روستاهای باجه باج، گوردره و دبنو و شهر ورزقان گزارش شد.

باید در مورد زلزله ١٣٩٨ میانه، از درس زلزله های ١٣٩١ ورزقان در مدیریت اطلاع رسانی و حفظ اطمینان و کنترل فضای شایعات بعد از زلزله استفاده کنیم. از ساعاتی بعد از زلزله حتی بعضی مسئولان به اظهار نظرهایی در مورد مفید بودن پس لرزه ها و تخلیه کامل انرژی گسل پرداختند که آغازگر شروع شایعات در پهنه زلزله زده بود. این اشکال باید بلافاصله اصلاح و مدیریت شود وگرنه در پی رخداد پس لرزه ها در هفته های پیش رو، فضای بی اعتمادی توسعه خواهد یافت.

متاسفانه زلزله ١٧-٨-٩٨، ۶ نفر کشته برجای گذاشت، این در حالی است که کانون این زلزله در محدوده ای عملا خالی از سکنه و با ژرفای حدود ١٨ کیلومتر رخ داد. تلفات هم به روستاهای تابعه تَرک و ترکمنچای مربوط بود. نگاهی مجدد به زمین لرزه‌های مهم و مخرب دهه گذشته از زلزله اول تیر چنگوره، آوج ۱۳۸۱ (بزرگای ۶.۳  و ۲۶۱ کشته)، زلزله ۵ دیماه ۱۳۸۲ بم (بزرگای ۶.۵ و حدود ٣٠هزار نفر کشته)، زلزله ۴ اسفند ۱۳۸۳ داهوییه زرند (بزرگای ۶.۵ و ۶۵۰ نفر کشته) تا زمین‌لرزه های دوگانه ورزقان آذربایجان شرقی درسال ۱۳۹۱ نشان می دهد که هرگاه زمین‌لرزه ای با بزرگای بیش از ۶ در محدوده‌ای مسکونی رخ داده است (و تراکم جمعیت روستایی یا شهری در آن ناحیه قابل ملاحظه بوده است) تلفات بیش از ۱۰۰ نفر نیز رخ داده است. متاسفانه از این نظر طی ۶ دهه اخیر ایمنی مردم در مناطق مختلف لرزه خیز ایران به حد قابل قبولی نرسیده و تاسف بیشتر آن است که هرچه که در این ۶ دهه جمعیت افزایش یافته است، به دلیل آسیب پذیری بالا در مناطق مسکونی، میزان تلفات ما در نواحی مسکونی نیز بیشتر شده و در آینده نیز احتمال تلفات بالا در هر زلزله با بزرگای بیش از ۶ که در نواحی مسکونی یا نزدیک آن رخ دهد، وجود دارد.

زلزله ١٧-٨-٩٧ در میانه پاییز و اولین هفته های فصل سرما رخ داد. یکی از مشکلات دائمی ما مساله بازسازی مناطق زلزله زده بوده است. سرعت عمل در بازسازی منطقه زلزله زده میانه بسیار مهم است. حدود ٨ ماه بعد از زلزله های مرداد ٩١ ورزقان در تاریخ ششم اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ استاندار آذربایجان شرقی در جلسه ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان وعده برگزاری جشن بازسازی مناطق زلزله زده را در سالروز زلزله ورزقان (٢١ مرداد ۹۲) داد. دهقانی نماینده ورزقان در مجلس در مرداد ۹۲ اعلام کرد "بنیاد مسکن فقط ۱۲هزار واحد مسکونی به زلزله زدگان ارسباران تحویل داده است. در بسیاری از این واحدها نیز صرفا اسکلت و چاردیواری ساخته شده و هیچ گونه امکاناتی از قبیل سرویس بهداشتی وجود ندارد و کارهایی از قبیل نازک کاری… انجام نشده است". این در حالی است که مسئولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفتند "بابت تکمیل داخل ساختمان ها وظیفه ای ندارند و فقط برای این کار تسهیلات در اختیار زلزله زدگان قرار می گیرد". امروزه بیشتر بناها بازسازی شده ولی همچنان مساله اشتغال و مهاجرت مردم از مناطق زلزله زده به سوی شهرهای دیگر از مسایل اجتماعی باقی مانده در یک منطقه زلزله زده (با تخریب عمدتا در مناطق روستایی) مانند ورزقان است.  
وضع آسیب پذیری و میزان آمادگی در مقابل زمین‌لرزه های ۲۱ مرداد ۹۱ ورزقان و ١٧ آبان ٩٧ میانه، هشدار مهمی برای لزوم آمادگی ما به ویژه در شهرهای مهمی مانند تبریز است که در آن‌ها  با خطر و احتمال بالای رخداد زلزله مخرب و ریسک بالای زلزله به دلیل تمرکز بالای جمعیت چند میلیونی و آسیب پذیری بالا مواجه هستیم. زمین‌لرزه شدید و مهم بعدی آسیبی بس مهمتر از زلزله های ورزقان و میانه به ما وارد خواهدکرد،آماده باشیم.

برچسب‌ها پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۸۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرور اتفاقات آخرین تقابل تراکتور و استقلال| حضور خواننده استقلالی و تشویق مدافع تراکتور/ حرکت تند خلیل زاده به سمت هواداران استقلال+تصاویر و فیلم

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تیم‌های تراکتور و استقلال در چارچوب هفته بیست و پنجم لیگ برتر فوتبال ایران ساعت ۱۷ فردا در ورزشگاه یادگار امام تبریز به مصاف هم خواهند رفت.

آخرین دیدار دو تیم با برتری ۲ بر صفر به سود استقلال خاتمه پیدا کرد. استقلال و تراکتور تا به حال ۵۵ بار به مصاف یکدیگر رفتند که ۲۷ مسابقه با پیروزی آبی‌پوشان پایتخت و ۱۴ بازی با برتری سرخپوشان دیار آذربایجان همراه بوده و ۱۴ دیدار از رویارویی‌های دو تیم نیز با تساوی به پایان رسیده است. 

حواشی آخرین رویارویی دو تیم به شرح زیر است:

*علی خطیر مدیرعامل باشگاه استقلال پیش از آغاز بازی در ورزشگاه آزادی حضور پیدا کرد و با هوشنگ نصیرزاده مدیرعامل باشگاه تراکتور به خوش و بش پرداخت. 

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

*آنتونیو مانیکونه مربی تیم ملی ایران برای تماشای دیدار در ورزشگاه آزادی حضور یافت.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

*محمد نادری مدافع سابق استقلال از سوی هواداران تشویق شد. 

*خداداد افشاریان، رئیس کمیته داوران به عنوان ناظر ویژه این مسابقه را زیر نظر داشت.

*رضا میرزایی و جابر انصاری بازیکنان سابق استقلال این بازی را تماشا ردند.

*میرشاد ماجدی عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و رئیس هیئت فوتبال تهران نظاره‌گر این بازی بود. او به محض دیدن نکونام با وی خوش و بش کرد. ماجدی در زمان حضور نکونام در استقلال سرپرست ابی پوشان بود.

*یکی از هواداران تراکتور به دلیل بیماری ناچار به ترک ورزشگاه شد.

*جواد نکونام و پاکو خمز سرمربیان دو تیم برخورد بسیار صمیمانه‌ای داشتند.

*بهنام بانی خواننده مطرح استقلال برای تماشای این بازی در ورزشگاه حضور داشت.

*از پرچم لباس جواد نکونام رونمایی شد و سرمربی آبی‌های پایتخت مورد تشویق قرار گرفت.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

*عارف آقاسی، مهدی شیری و محمد نادری پیش از آغاز بازی به سمت جواد نکونام رفتند.

*جو بازی در ابتدای کار کاملا به نفع استقلالی‌ها بود و تشویق بی‌امان هواداران استقلال، مجالی برای طرفداران تراکتور نگذاشت.

*در دقیقه ۲۶ بازی، ایمان سلیمی گل اول استقلال و اولین گلش برای این تیم را به ثمر برساند که خوشحالی بی‌حد و اندازه هواداران استقلال را به همراه داشت و کادر فنی آبی‌ها نیز به شدت خوشحالی کردند.

*شجاع خلیل زاده پس از گل استقلال با انگشت دست راست خود به هواداران استقلال علامت هیس نشان داد.

*در روند بازی، چند بار نزدیک بود تا درگیری میان بازیکنان دو تیم شکل بگیرد اما داور مانع از این اتفاق شد.

*هواداران استقلال برای کری خوانی خطاب به هواداران تراکتور، شعار «عیبی یوخ» را سر دادند.

*روی یک ضربه کرنر برای تراکتوری‌ها، هواداران استقلال به سمت بازیکن تراکتور اشیایی پرتاب کردند که به درخواست چند بازیکن استقلال این کار متوقف شد.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر سیرچ کرمان را لرزاند
  • زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در شمال سیستان و بلوچستان تامین شد
  • تامین زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد مسکونی در شمال سیستان و بلوچستان
  • مرور اتفاقات آخرین تقابل تراکتور و استقلال| حضور خواننده استقلالی و تشویق مدافع تراکتور/ حرکت تند خلیل زاده به سمت هواداران استقلال+تصاویر و فیلم
  • شکسته شدن سد در کنیا / بیش از ۱۲۰ نفر کشته شدند + عکس